Joogaa ja unelmia

Julkaistu: 06.03.2018, 09:57 - Päivitetty: 06.03.2018, 10:19
Kategoriat: Jooga

Tervetuloa Heinikin kotisivuille!

Tätä olen odottanut jo kauan. Mutta sanonta kuuluukin ”hyvää kannattaa odottaa”. Näiden kauniiden nettisivujen takana on ystäväni Aleksi Kortesoja. Huippu isä, huippu rumpali, huippu tyyppi ja vaikka mitä muuta. Käykäähän tutustumassa Alluun hänen omilla kotisivuillaan. 🙂

Toivon, että viihdyt sivuilla ja löydät etsimäsi. Itselleni asetan tavoitteeksi kirjoitella blogia kerran kuukaudessa. Aiheet varmasti pyörivät usein musiikin ja joogan ympärillä mutta on minulla muitakin mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia kuten ruanlaitto, kirjoittaminen, sisustaminen ja puutarhanhoito. Ja varmasti myös vanhemmuus ja parisuhde tuovat välillä aiheita kirjoituksiini.

Olipa aihe mikä tahansa ja pohdintani mitä tahansa, tarkoitukseni on kirjoittaa omaa ajatusvirtaani ilman sen suurempia tarkoituksia. Toiveeni on tottakai, että saat jotain inspiraatiota omaan elämääsi ja/tai kirjoitukseni resonoi sinussa juuri sen hetken, hyvällä tavalla. Itselleni kirjoittaminen on harrastus ja mitä enemmän kirjoitan sitä paremmin pystyn tuottamaan myös laulujeni tekstejä. Myös lukeminen on yksi tärkeä harrastukseni.

Haluan myös tuoda blogiini joka kerta jonkun vierailevan tähden. Ystäväni ovat näitä tähtiä. Minulla on niin paljon taitavia ystäviä, joten miksi en kertoisi myös heistä. Haluan nostaa esille myös muiden osaamista ja antaa hyvän kiertää. <3

Jooga siis mullisti elämäni, noin kahdeksan vuotta sitten. Tuttu tarina monelle. Minullakin ongelmat selkäni kanssa johtivat osteopaatin vastaanotolle. Sieltä sain vinkin kokeilla joogaa. Se, mitä joogasta silloin ajattelin oli, että ”taas yksi muoti-ilmiö, tylsää se varmasti on ja se on tarkoitettu vaan notkeille tyypeille”. Menin kuitenkin astangan alkeiskurssille ja jäin samantien koukkuun. Hyvinkin nopeasti se muutti minun kehoani, mieltäni ja elämääni. Aina aikaisemmin niin kamalan jäykkä kroppani rupesikin taipumaan, liike sai aikaan mielen tyhjenemisen (meditaation) ja tunnin lopussa savasana (loppurentoutus) palkitsi ja tunsin hyvää oloa sekä kehossa että mielessä. Moni ei ehkä tiedä, mutta jooga antaa mm. itseluottamusta, rohkeutta ja rauhaa. Toki se on itsestäsi kiinni mitä haluat joogan sinulle tuovan mutta uskallan väittää, että vaikka olisit ns. ”kiinni” mieleltäsi niin se saa silti muutoksen aikaan sinussa. Esimerkkinä päälläseisonta harjoitus, joka voi kuulostaa pelottavalta tai liian fyysiseltä harjoitteelta.

Sinne (päälläseisontaan) ei mennä heti, ilman harjoittelua ja tekniikkaopetuksia. Kun saat varmuuden ja rohkeuden kokeilla sitä, ja jonain päivänä ehkä nouset seinää vasten päälläseisontaan tai jonain päivänä uskallat omalla pihanurmikollasi harjoitella sitä ilman seinän tukea, niin huomaat, kuinka se vaikuttaa mieleesi. Se asana ( asento), minkä teet matollasi siirtyykin psyykkisellä tavalla arkeesi.  Ehkä sinusta tulee rohkeampi kokkaaja tai saat itsevarmuutta työhösi tai alat välittömästi toteuttamaan omia unelmiasi. En sano, etteikö muutos tekisi joskus kipeää tai se voi jopa hetkeksi romuttaa ympäriltäsi kaiken. Mutta tiedät kuka olet, mihin olet menossa ja miksi. Pikkuhiljaa rakennat oman elämäsi unelmaelämäksesi. Löysin tieni tämän rohkeuden kautta ( ja poistin mielestäni rajoitukset kuten ”en ole tarpeeksi notkea joogaopettajaksi”) joogaohjaajakoulutukseen.

Tämän tarinan siivittämänä haluan esitellä teille ystäväni Happy Jackin. Jack Boken matkaa ympäri maailmaa kitaransa kanssa ja opettaa joogaa lähes 30 eri maassa. Hän inspiroi ja tuo muutosta niin monen ihmisen elämään. Hän on  elävä esimerkki muutoksen suuresta voimasta ja siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä lähteä toteuttamaan omia unelmiaan. Me usein vain itse rajoitamme oman unelmaelämän toteutumista. Me itse keksimme esteitä joista yleisin on, ja varmasti usea sen alleviivaa, raha. Jack antaa sinulle kipinän, voiman ja selkeyttää sen mitä haluat, mikä on polkusi ja miten toteutat muutoksen. Eli ole rohkea ja astu ulos omalta mukavuusalueeltasi ja kuuntele sydäntäsi. Jack innoittaa ja inspiroi minua edelleen. Hänellä on hyvä energia joka välittyy. Jack ja hänen ihana vaimonsa Hanna Von Hafenbrädl käyvät usein myös Suomessa vetämässä retriittejä, workshoppeja ja joogaohjaajakoulutuksia eli ei tarvitse matkustaa maailman ääriin heidät tavatakseen.

Tässä kuva minusta ja Jackista Helsingin joogafestivaaleilta viime viikonlopulta. Tyttäreni tuumasivat reissun jälkeen, että joogaajat on tosi iloisia ja sydämellisiä ihmisiä. ”Kaikki vaan hymyilee ja juttelee, aivankuin tuntisivat toisensa entuudestaan”. Näin se on, me ollaan kaikki yhtä. <3 Namaste<3

-Heinikki-

« Edellinen
Seuraava: »